perjantai 9. marraskuuta 2018

Tekemistä, kiitos!

Hyvää perjantaipäivää!

Onhan pimeää ja kosteaa!! Ihan tässä meinaa olla hommaa, että saan Emännän ylipäätään kanssani pihalle. Ja itsekään kun en märän ystävä ole...



Nojuu, mutta kun olin kaksi kertaa onnistunut saman päivän aikana käymään ulkona pyörimässä kakkakasassa ja Emäntä oli sitten sadatellen minut pessyt, niin se sitten tuumasi, että nyt kyllä touhutaan sisällä. Kerta kaikkiaan.

Ensin se löysi minun kaapistani Saksasta joskus ajat sitten hankitun Herkkujemman, ja pääsin pitkästä aikaa testaamaan, vieläkö muistan, miten siitä saa herkkupalat ulos.


Escapuren riistanappulat, Timantin kuormasta tulivat, tottakai! <3


"Odota!"


"Missä?"

Aluksi olin niin täpinässä, että senkun kuopsutin ja nakersin ja raaputin ja haukahdinkin- ja istuin pyytämään apua. Emäntä auttoi ottamaan uuden alun ja näytti, missä se herkku oli, ja miten se luukku avattiin ja suljettiin... Sen jälkeen sujui!

Toisena päivänä oli vuorossa lisää nenätyötä. Emäntä piilotti herkkuja eri puolelle huonetta, minun odottaessani toisessa huoneessa sillä aikaa. Kun oli valmista, Emäntä tuli ja antoi luvan ETSIÄ! Jee!




Tätä leikkiä leikimme melko usein, se on minusta aina yhtä hauskaa. Joskus herkku on rullattu maton sisälle ja minun täytyy rullata matto auki, jotta pääsen siihen tassuiksi. Toisinaan herkku on kengässä, reiällisen lelun sisällä, tai saunan lauteilla... Jos turhaudun, pyydän Emännältä apua istumalla sen eteen ja katsomalla silmiin. Silloin Emäntä näyttää katseella ja sormella osoittaen, missä herkku on ja kehoittaa uudestaan: "Etsi!" Ja taas mennään!

Tehtiin sitten vielä ihan näitä perustottelevaisuusjutskiakin. Niitä joudun nykyään tekemään koko sarjan, koska olen niin taitava. Huoh. Pentuna riitti, jos teki yhden kerrallaan. Mutta pääasia, että lopussa herkku suuhun napsahtaa.


"Tassu!"


"Istu!"


"Maahan!"

... Ja niin edelleen. Voin joskus tehdä postauksen kaikista osaamistani käskyistä. Mutta mielellään vasta sitten kun ei ole näin pimeää, jotta kuvista saa edes jotain tolkkua. 

Sen verran voimme jo nyt paljastaa, että meillä on Emännän kanssa omat suosikit käskyjen joukossa. Minun on: "Saa mennä!" Ja Emännän top3 kuuluu: "Odota!", "Toista kautta!" ja "Irti!" Kuvaavaa...


Pidetään kynttilät palamassa ja valoa tuomassa! Ja nautitaan kaikesta siitä ilosta, mitä karvaiset porkkanahännät vain suinkin voivat tuoda pimeyden keskelle! Tyynen resepti kuuluu: tarpeeksi touhua ja riittävästi lepoa niin hyvin menee!

Voimapusuin,

Tyyne

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti