maanantai 6. elokuuta 2018

Koira lentää matkustamossa Osa 1: Mitä mukaan matkalle?

Moippelis!

Nyt se tapahtui: viikko sitten pikkuinen perheemme suuntasi takaisin kotikonnuilleni- tällä kertaa lomamatkalle! Eli tarkemmin sanottuna Saksaan, Baijeriin. Lennot varattiin ensimmäistä kertaa Lufthansalta- ja viimeistä. Kerron tästä pian lisää...


Olen aikaisemminkin kertonut täällä blogissa koiran kanssa matkustamisesta, tällä kertaa tulee vähän tarkempaa tietoa koiran kanssa lentämisestä, koska siitä aina meiltä mm. lentokentällä tullaan kysymään. Lentoa varatessa (siis silloin, kun koira matkustaa "käsimatkatavarana") tulee ensin soittaa lentoyhtiöön, koska sieltä varmistetaan, että juuri tälle lennolle voi tulla lemmikki matkustamoon mukaan. Mahdollisia rajoittavia tekijöitä ovat esim. jos joku matkustajista on ilmoittanut olevansa allerginen, tai jos useita koiria/ muita eläimiä on tulossa samalle lennolle matkustamoon. Aiemmin Emäntä luuli, että per lento mukaan voi tulla vain yksi lemmikki, mutta opimme, että kaksikin voidaan mukaan ottaa, jos kone on riittävän suuri, eli mahtuvat toisistaan riittävän erillään matkustamaan.

Luffe vaati lisäksi eläinlääkärin todistuksen, jonka kävimme hakemassa. FINNAIRILLA TÄTÄ EI TARVITA. Passi, mikrosiru ja rokotukset meillä jo olivat ennestään kunnossa. Suomesta Saksaan matkatessa ei tarvita mitään erityisiä rokotuksia tms. mutta takaisin päin tultaessa on Saksasta haettava eläinlääkäriltä ekinokokki- nimistä loista vastaan kuuri, sillä sitä esiintyy Saksassa, muttei Suomessa. Suomessa eläinlääkärin todistus maksoi 61 euroa, Saksassa tuttu eläinlääkäri ja matolääke yhteensä 4,90 euroa... Joten kaipaamme kovasti takaisin Saksaan aina silloin, kun eläinlääkärille tulee asiaa!!



Kun todistus oli hankittu, alkoi armoton pakkaaminen! Puuh. Käsimatkatavaraksi sopivan kokoinen lentolaukkuni, sekä pissialusta. Check. Pyyhe, harja, kokoontaittuva juomakuppi. Check.



Dosetillinen vitamiineja ja ruokaa. Check. Vaikka ruokaa minä saan kyllä Saksastakin hankittua, kun meidän käyttämä Lunderland on saksalainen perheyritys ja heidän ruokaansa saa siis sieltä.




Ja kuivaherkkuja, joilla palkitaan silloin, kun mennään koppaan, ja muutoinkin aina välillä. Ja kakkapusseja, koska sanomattakin on selvää, että lentokentillä ulkoillessa (kuten lähes kaikkialla muuallakin, ainakin julkisilla paikoilla) jätökset tottakai kerätään ja laitetaan roskikseen. Check.


Sitten oltiinkin valmiina reissuun!!
Ensi postauksessa lisää matkustusasiaa, muun muassa niistä lentoyhtiöiden eroista... ;)

Matkaterkuin,
Tyyne

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti